Günümüzün yarısını uyuyarak, yatağımızda geçiririz.Bu zaman zarfında vücudumuzun biyolojik özelliği olarak deri ve bazen de kıllarımız yatağa dökülür.Ve tabi ki bir diğer biyolojik özelliğimiz de vücudumuzun sürekli terlemesidir.Bu da yatakta nem oluşmasını sağlar.Peki tüm bu olanlar yatakta ne gibi durum oluşturur?
Hepimizin doğru bildiği bir yanlış var! Peki nedir bu? yatağımızın zamanla sarardığı hepimizce bilinen bir gerçek.Ve bunu vücudumuzun terinden olduğu ve bu nedenle sarardığını düşünürüz.Ancak bu biraz eksik birazda yanlış bir bilgi.sadece terimiz değil, deri döküntümüz ve kıllarda yatağımızın sararmasına neden oluyor.Ama gerçek şu ki, yatağı sarartan bunlar değil, bunlarla beslenen (deri döküntüsü, kıl, toz) ve uygun ortam (ter, nem) bulan MAYTLAR! Aslında maytların kendisi de değil, bunların dışkılarıdır yatağımızı sarartan! Bir mayt bir günde vücut kütlesinin 30 katı kadar dışkı bırakır.
Bir yandan da bunların sayıları hızla artmaya başlar.Bizler her ne kadar yatağımızın çarşaflarını günlük olarak dahi değiştirsek, yatağın içine geçen az da olsa maytlar burada yuvalanır, çoğalır ve dışkı bırakmaya başlar.Yatağın içi zamanla kir ve bakteri yuvasına döner.Bir çoğumuzun denediği şey ve müşterilerimizde çokça karşılaştığımız durum, yatağı sileyim derken daha berbat olması, kuruduktan sonra dalga dalga sarı renklerin oluşması.
Bunun nedeni, biz fark etmeden içeriden kirlenen yatağımızın kiri dışarı kusmasıdır.MAYTLAR ve bunların dışkıları bize ne gibi zarar verir? Bunun cevabı kişiden kişiye değişir.Kimimizde kaşıntı, özellikle astım, bronşit gibi rahatsızlıkları olanlar da gece sabaha karşı nefes daralması,öksürük gibi sağlık sorunları oluşabilir.
1. Islatma
Bu aşamada antibakteriyel ve oksijen bazlı deterjan karışımını koyduğumuz püskürtme aracımız ile kumaşın ıslanmasını sağlarız.Islatma bittikten sonra 5 dakika bekleriz. Bu sayede kirler ve lekeler yumuşar.Koltuk ve yatak yıkama için bu ürünleri kullanmamızın sebebi yıkamadan sonra aylar geçse bile kumaşın antibakteriyel kalması ve bakterilerle savaşmasıdır.
2. Leke Çalışması
Bu aşama en önemli aşamadır.Yatak kumaşında en ufak bir kir en ufak bir koku v.b kalmayıncaya kadar leke cinsine uygun (kan, çiş, boya v.b.) leke çıkarıcılar püskürtülür ve fırçalanır.Bu sayede yataklarınızdaki kirler kumaştan temizlenmiş olur.
3. Vakumlama
Bu Aşama da çok önemlidir.Eğer su iyi çekilmez ise koku ve kusma yapabilir.Bu aşamada koltuk kumaşının 5 cm altına kadar inen temiz suyu kirli su olarak makinemizin haznesine çekeriz.Bu sayede yatağınız kirlerden arınmış olur ve bu sistem yatak temizleninceye kadar devam eder.Yatağınızın temizlendiğini ise vakum makinesinin ucundaki aparatın içinden geçen suyun renginden anlamaktayız.Eğer suyun rengi halen sarı, siyah veya kahverengi ise hala kumaşta kir var demektir ve yıkama işlemine devam edilir.
Vakumlama işlemi bittikten sonra yatağınız artık hem dış yüzeyi hem de içi tamamen temizlenmiş ve bakteri, mayt ve mikroplardan arınmış olur.Biraz nemli kalan yatağınız hava şartlarına ve odanın havalandırma duruma göre olduğu yerde 6-12 saat sonra tamamen kurumuş olur.
Artık yatağınızda rahat ve huzur içinde hem siz hem de sevdikleriniz uyuyabilir.
Esenyurt yatak yıkama firması olarak son hizmetimiz olan yatak yıkama hizmeti ile sizlerin karşısındayız. Firma olarak evlerinizdeki temizliği tamamen üstlenmek amacı ile yatak yıkama hizmetini sunuyoruz. Evlerinizdeki diğer yaşam alanlarınızın temizliği gibi yataklarınızın temizliğini de bize emanet edebilirsiniz.
Uykunuzda günün yorgunluğunu, stresini attığınız dinlenerek yeni bir güne zinde başlamanızı sağlayan yataklarınızın temizliği de diğer eşyalarınız kadar önemlidir. Özellikle siz uyuduktan sonra dökülen derileriniz, tozlar, ter vs gözle görülemeyecek kadar küçük ev tozu böcekleri(mite), bakteriler, küf ve mantarlar vb. için en uygun yaşama ve üreme koşullarını oluştururlar. Bunlar da sağlığınız açısından sorun teşkil etmektedir.
Sıklıkla ortaya çıkan ev tozu böcekleri(mite-mayt-akar), yatakta bir milyon kadar bulunabilir ve alerji oluşturan dışkılar üretirler ki her hareketimizde toza bulanarak ağız, burun ve göz vs. ulaşıp cilt üzerine yerleşirler. Bu ev tozu böceklerinden silerek ya da silkeleme yaparak kurtulmanız mümkün değildir. Bu bakteri ve maytlardan kurtulmanın çaresi ise profesyonel makineler ile yataklarınızın yıkanmasıdır.